lørdag 23. juli 2011

KJEKS





Dette er oppskriften på grunnoppskrift på sukker kjeks
Jeg bruker å pynte disse med Royal Icing. Husk at kjeks er og blir en kjeks og kan ikke sammenlignes med et kakestykke.

  • 200 g usaltet smør
  • 200 g melis eller fint sukker
  • 1 egg
  • 400 g siktet mel

Smaker:
For vaniljesmak: Tilsett frø fra en vaniljestang
For sitronsmak: Tilsett fint revet skall fra en sitron
For appelsinsmak: Tilsett fint revet skall fra en appelsin
For sjokoladesmak: erstatt 50 g mel med 50 g kakao
Slik gjør du:
Miks melis(fint sukker), smør og smak i en mikser helt til det får kremete konsistens. Deigen skal ikke bli for “luftig” fordi dette kan føre til at kjeksene renner ut ved steking.
Ha egget i og sikt melet i bollen. Miks på lav hastighet.
Når deigen klumper seg og “setter” seg er den ferdig.
Lag deigen til en ball og ha plastfolie rundt. La den ligge kjølig i 1 time.
Kjevle ut deigen og stikk ut former. Jeg bruker å ha deigen 3-4 mm tykk.
Legg alt på stekebrett og avkjøl i 30 minutter.
Stekes i 6-10 minutter på 180 grader.
Når kjeksene er lys brune i kantene er de ferdige.

fredag 15. juli 2011















Her er min første kake som er en dummy. Som jeg har pyntet med sprøytegel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Om meg

Bildet mitt
Jeg er en mann opprinnelig fra Trondheim, men bor i Hamar. Og har en hobby å Lage Kaker.