mandag 30. januar 2012

fredag 27. januar 2012

Mørk sjokolade kake



200 g Mørk sjokolade, hakket grovt
250 g Smør, terninger
3,3 dl Melk 
180g  Sukker
2 store egg,Lett pisket
260 g Hvetemel
1 ts Bakepulver
80 g (3 / 4 dl) Kakaopulver

24cm Rund springform. Smurt og forberedt med bakepapir. Husk å lage en krage.
Forvarm ovnen til 160 C .Ikke bruk varmluft.

Trinn 1:
I en dyp kjele, tilsett sukker og melk. Rør over svak varme til sukkeret er smeltet.

Trinn 2:
Slå av varmen. Deretter tilsettes smør og sjokolade. Rør til smør og sjokolade er smeltet. Avkjøl helt.

Trinn 3:
Sil i de tørre ingrediensene sammen med pisket egg. Visp til en jevn røre uten klumper.

Trinn 4:
Hell røren i kakeformen og plassere den på det laveste i ovnen. Bak  kaken i ca. 1 time og 30 minutter. Husk å teste med en trepinne. Hvis kaken ikke er fullt bakt. Stek i 10-15 minutter av gangen før trepinne kommer ut ren.

Trinn 5:
La kaken avkjøles helt i sprinformen. Pakk kaken i plast . Jeg liker å oppbevare den i fryseren, før jeg kommer til å bruke den.

Ta kaken ut av fryseren kvelden før du skal bruke den og la den tine med plastfolie .På kjøkkenbordet over natten .(eller i kjøleskap)

Kaken kan oppbevares i fryseren i opptil 6 måneder.

lørdag 21. januar 2012

Prinsesse - kake


Har laget en rosa prinsessekake til en 1 års dag. Den er laget av sjokoladekake, dekket med hvit smørkrem, og deretter kledd med fondant. Blomstene og stringwork er laget av royal icing. Til slutt er hele kaken blitt sprayet med shimmer-spray.

(Klikk på bildene for å se større versjon)




Alle prinsesser må ha en krone eller diadem, dette er et hjemmelaget diadem:



tirsdag 17. januar 2012

Nye silikonformer


























Har prøvd dem nye formene min av silikon, har kjøpt dem av kaketoppen. Og resultatet vart bra , er laget i 50/50 sukker pasta , blomster pasta.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Om meg

Bildet mitt
Jeg er en mann opprinnelig fra Trondheim, men bor i Hamar. Og har en hobby å Lage Kaker.