tirsdag 10. juni 2014

Konfirmasjons kake

Sukkerbrød med sjokolademousse og bringebær trekkt med marsipan

Konfirmasjons kake


Sjoklade kake med smørkrem og sjokolade ganach, dekkt med marsipan.

Oppskrift sjokolade ganash

3dl Fløte
600 g sjokolade

Varm opp fløte til koke punktet, ha sjokoladen i biter i en skål.
Tøm den varme fløte over sjokladen og rør til den er oppløst.
Sett kaldt.

Glutenfrikringle

Gluten fri Kringel


  Oppskrift : boller/kringle

270 g semper
100 g jyttemjøl
3 ss sukker
1 ts bakepulver
2 ts kardemomme
50 g smør
2 ss olje (soya eller solsikke)
1,5 dl vann, lunkent
1 ts fiberhusk
50 g gjær
2 stk egg     

Arbeides sammen som en vanlig gjærdeig til en smidig deig som  skal være litt løs . Dekk til og la heve 30-45 min. Trill ut til boller eller Bak ut på et bakepapir  og smør med smør og ha på kanel og sukker før du ruller sammen og klipper . Dekk til og etterhev 30-45 min. Stek i varm stekeovn 225 C i 10-12 min for boller eller 200 C  i 20 min på nederste rille for kringle.
   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Om meg

Bildet mitt
Jeg er en mann opprinnelig fra Trondheim, men bor i Hamar. Og har en hobby å Lage Kaker.