fredag 27. januar 2012

Mørk sjokolade kake



200 g Mørk sjokolade, hakket grovt
250 g Smør, terninger
3,3 dl Melk 
180g  Sukker
2 store egg,Lett pisket
260 g Hvetemel
1 ts Bakepulver
80 g (3 / 4 dl) Kakaopulver

24cm Rund springform. Smurt og forberedt med bakepapir. Husk å lage en krage.
Forvarm ovnen til 160 C .Ikke bruk varmluft.

Trinn 1:
I en dyp kjele, tilsett sukker og melk. Rør over svak varme til sukkeret er smeltet.

Trinn 2:
Slå av varmen. Deretter tilsettes smør og sjokolade. Rør til smør og sjokolade er smeltet. Avkjøl helt.

Trinn 3:
Sil i de tørre ingrediensene sammen med pisket egg. Visp til en jevn røre uten klumper.

Trinn 4:
Hell røren i kakeformen og plassere den på det laveste i ovnen. Bak  kaken i ca. 1 time og 30 minutter. Husk å teste med en trepinne. Hvis kaken ikke er fullt bakt. Stek i 10-15 minutter av gangen før trepinne kommer ut ren.

Trinn 5:
La kaken avkjøles helt i sprinformen. Pakk kaken i plast . Jeg liker å oppbevare den i fryseren, før jeg kommer til å bruke den.

Ta kaken ut av fryseren kvelden før du skal bruke den og la den tine med plastfolie .På kjøkkenbordet over natten .(eller i kjøleskap)

Kaken kan oppbevares i fryseren i opptil 6 måneder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Om meg

Bildet mitt
Jeg er en mann opprinnelig fra Trondheim, men bor i Hamar. Og har en hobby å Lage Kaker.