200 g Mørk sjokolade, hakket grovt
250 g Smør, terninger
3,3 dl Melk
180g Sukker
2 store egg,Lett pisket
260 g Hvetemel
1 ts Bakepulver
80 g (3 / 4 dl) Kakaopulver
24cm Rund springform. Smurt og forberedt med bakepapir. Husk å lage en krage.
Forvarm ovnen til 160 C .Ikke bruk varmluft.
Trinn 1:
I en dyp kjele, tilsett sukker og melk. Rør over svak varme til sukkeret er smeltet.
Trinn 2:
Slå av varmen. Deretter tilsettes smør og sjokolade. Rør til smør og sjokolade er smeltet. Avkjøl helt.
Trinn 3:
Sil i de tørre ingrediensene sammen med pisket egg. Visp til en jevn røre uten klumper.
Trinn 4:
Hell røren i kakeformen og plassere den på det laveste i ovnen. Bak kaken i ca. 1 time og 30 minutter. Husk å teste med en trepinne. Hvis kaken ikke er fullt bakt. Stek i 10-15 minutter av gangen før trepinne kommer ut ren.
Trinn 5:
La kaken avkjøles helt i sprinformen. Pakk kaken i plast . Jeg liker å oppbevare den i fryseren, før jeg kommer til å bruke den.
Ta kaken ut av fryseren kvelden før du skal bruke den og la den tine med plastfolie .På kjøkkenbordet over natten .(eller i kjøleskap)
Kaken kan oppbevares i fryseren i opptil 6 måneder.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar