tirsdag 10. juni 2014

Glutenfrikringle

Gluten fri Kringel


  Oppskrift : boller/kringle

270 g semper
100 g jyttemjøl
3 ss sukker
1 ts bakepulver
2 ts kardemomme
50 g smør
2 ss olje (soya eller solsikke)
1,5 dl vann, lunkent
1 ts fiberhusk
50 g gjær
2 stk egg     

Arbeides sammen som en vanlig gjærdeig til en smidig deig som  skal være litt løs . Dekk til og la heve 30-45 min. Trill ut til boller eller Bak ut på et bakepapir  og smør med smør og ha på kanel og sukker før du ruller sammen og klipper . Dekk til og etterhev 30-45 min. Stek i varm stekeovn 225 C i 10-12 min for boller eller 200 C  i 20 min på nederste rille for kringle.
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Om meg

Bildet mitt
Jeg er en mann opprinnelig fra Trondheim, men bor i Hamar. Og har en hobby å Lage Kaker.